Αγγελιες εργασιας στην Ελλάδα

aggelies-ergasias-ellada

Αγγελιες εργασιας στην Ελλάδα

Η εργασία στην Ελλάδα σχεδόν δεν υπάρχει. Ο καθένας κοιτάζει να εργαστεί κάπου, ψάχνει σε όλες τις αγγελίες εργασίας έτσι ώστε να εξασφαλίζει κάποια έσοδα, τα οποία θα καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του.

Η δυσκολία στην εύρεση διαθέσιμων θέσεων εργασίας, είναι πιο ορατή από ποτέ, ενώ οι άνθρωποι και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο, μοιάζει να είναι απογοητευμένο και να έχει χάσει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη.

Η εργασία στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει πολεμηθεί και επηρεαστεί, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, είδαν τις θέσεις εργασίας τους να χάνονται και τις ζωές τους να καταστρέφονται, μιας και δεν διέθεταν πλέον τα ικανά εκείνα εισοδήματα, τα οποία θα μπορούσαν να στηρίξουν τον προϋπολογισμό του σπιτικού τους και τις ανάγκες αυτού στα καθημερινά έξοδα.

Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι έφτασαν σε απόγνωση και αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν τη ζωή τους και να επαναπροσδιορίσουν κάποια πράγματα που θεωρούσαν δεδομένα, προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν.

Και όλο αυτό, σε μια δύσκολη σχετικά ηλικία, καθώς υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις νεανικές και ανέμελες ηλικίες και οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια αρκετά μεγάλη δυσκολία στην προσαρμογή, πέρα φυσικά από τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος, ο οποίος έχει μηδενικά εισοδήματα και λίγες επιλογές στην εύρεση εργασίας.

Η εργασία στην Ελλάδα δείχνει να μην μπορεί να ορθοποδήσει και τα στοιχεία που έρχονται για το μέλλον, μόνο απαισιόδοξα μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι ειδικοί, πολιτικοί, οικονομολόγοι, αναλυτές, κάνουν λόγω για ακόμα χειρότερες ημέρες. Όλα δείχνουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί περαιτέρω, οι διαθέσιμες αγγελίες εργασίας θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται, ενώ οι τελικοί αποδέκτες αυτού, δηλαδή οι απλοί πολίτες, εμφανίζονται απαισιόδοξοι και πλήρως απογοητευμένοι.

Καταλαβαίνει κανείς, ότι τα επόμενα χρόνια και μάλιστα σχετικά άμεσα, η εργασία στον Ελλαδικό χώρο, θα αποτελεί παρελθόν και μόνο κάποιοι λιγοστοί κάτοικοι της χώρας, θα δουλεύουν και θα λένε ιστορίες στους ανέργους, έτσι ώστε να τους θυμίζουν πως είναι αυτό που κάποτε είχαν και οι ίδιοι. Δουλειά.

Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμα κάποιες περιοχές, οι οποίες κρατούν σθεναρά τους οικονομικούς δείκτες και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην τους ρίξουν. Αυτές είναι οι επαρχιακές περιοχές, οι οποίες διατηρούν το κομμάτι του τουρισμού και παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση και επισκεψιμότητα, κατά την τουριστική περίοδο.

Πολλοί άνθρωποι απασχολούνται σε τουριστικά επαγγέλματα, κυρίως εποχιακά, τα οποία λαμβάνουν χώρα συγκεκριμένες περιόδους, καταφέρνουν όμως να συντηρήσουν αρκετές οικογένειες. Για πολλούς, η έναρξη της τουριστικής περιόδου, σημαίνει το εφαλτήριο για την μετακίνησή τους και την εγκατάστασή τους, στα μέρη όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας, άρα και διαθέσιμο εισόδημα. Σημαντικό στοιχείο για την κάλυψη καθημερινών και σημαντικών αναγκών του καθένα ξεχωριστά.

Η εργασία στην Ελλάδα, υπάρχει λοιπόν σε περιοχές που έχουν να κάνουν με επισκέπτες από το εσωτερικό, ή το εξωτερικό της χώρας. Κατά τα άλλα και με την λήξη της τουριστικής περιόδου και αφού φύγουν και οι τελευταίοι επισκέπτες, ολόκληρα νησιά και πόλεις ερημώνουν και οι κάτοικοι αυτών, ξεκινούν εκ νέου ένα κυνήγι για μια θέση εργασίας. Το μόνο που απομένει, είναι κάποιες λιγοστές θέσεις, οι οποίες αφορούν γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες, πολύ λίγες όμως για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των επιμέρους κοινωνιών.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση εργασιακά και επιτέλους η πολιτεία και το κράτος, θα πρέπει να κάνουν πράξη την ανάπτυξη που βροντοφωνάζουν και να σταματήσουν τη θεωρία.

Σιδέρης Γιώργος

Tags: , , , , ,

Comments are closed.